USA tööturu seis osutus oodatust kehvemaks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad täna New Yorgis järjekorras seismas, et Holiday Inni töömessil konsultandile oma avaldusi esitada. Kuigi maailma suurima majanduse tööpuudus kahanes märtsis 8,2 protsendini, siis loodavate töökohtade arv on vähenenud, õhutades kartusi et riigi tööturu seis läheb taas kehvemaks.
Tööotsijad täna New Yorgis järjekorras seismas, et Holiday Inni töömessil konsultandile oma avaldusi esitada. Kuigi maailma suurima majanduse tööpuudus kahanes märtsis 8,2 protsendini, siis loodavate töökohtade arv on vähenenud, õhutades kartusi et riigi tööturu seis läheb taas kehvemaks. Foto: SCANPIX

USAs taotles eelmisel nädalal töötu abiraha oodatust rohkem inimesi, mis andis suure hoobi lootustele, et aprillis tööturu olukord riigis paraneb.

Viimasel nädalal taotles USAs esimest korda töötu abiraha 386 000 inimest. Seda on 2000 võrra vähem kui eelmisel nädalal, kuid prognooside kohaselt oleks neid pidanud olema vaid 370 000.

Tööturuamet korrigeeris nädal varasemat näitajat samuti kehvemaks ning varemarvatud 380 000 inimese asemel taotles abiraha esimest korda 388 000 inimest.

Nelja nädala keskmine näitaja, mida analüütikud peavad tööturu trendide hindamise paremaks mõõdikuks, kerkis 5500 võrra 375 750 inimeseni.

Uusi töökohti lõid tööandjad märtsis 120 000. See on alates oktoobrist kõige kehvem näitaja. Viimase kolmel kuul on kuus lisandunud keskmiselt 246 000 töökohta.

Numbrid on halb uudis USA majanduse tervise kohta, sest viimastel kuudel on maailma suurim majandus näidanud tarbimise toel kena kasvu. Kui aga tööhõive näitajad ei parane, ei ole selline kasv jätkusuutlik.

«Kui tööturu olukord halveneb, vajutab see oma pitseri tarbijausaldusele, palkadele ja tarbimisele,» tõdes Moody’s Analyticsi ökonomist Ryan Sweet Bloombergile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles