Kurikuulus advokaat ristküsitles Google'i juhti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i juht Larry Page enne kohtuistungit.
Google'i juht Larry Page enne kohtuistungit. Foto: SCANPIX

Internetihiiu Google'i juht Larry Page pidi eile tund aega tunnistajapingis ütlusi andma kohtuasjas, mille Oracle ettevõtte vastu esitanud on. Viimane nõuab Google'lt miljardi dollari suurust kahjutasu Androidi koostisosade varastamise eest.

Oracle kaebas Google kohtusse seoses Android nutitelefoni tarkvara patentide ja autoriõiguste rikkumise kahtlusega juba 2010. aastal, kui Google juht Page oli kutsutud ütlusi andma eile, kirjutab välismeedia.

Page andis ütlusi USA kuulsale advokaadile David Boiesele, kes sai tuntuks kui mees, kes ristküsitles Microsofti asutajat Bill Gatesi 1990ndatel, mil USA ettevõtte kohtusse andis.

Oracle kohtuasi põhineb väidetel, et internetihiid varastas oma Androidi operatsioonisüsteemi tarbeks teatud osi Java programmeerimisplatformist, mille Oracle 2010. aastal ära ostis. Google väidab jällegi, et kasutas vaid neid komponente, mis olid vabavaralised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles