Päevatoimetaja:
Romet Kreek

Majanduskomisjon sai ülevaate tuuleparkide planeerimisest (1)

Copy
Riigikogu majanduskomisjoni esimees Jaak Aab tõdes, et maismaatuuleparkide kõrval on kriitiline ka panustada meretuuleparkidesse ja teistesse energiaallikatesse
Riigikogu majanduskomisjoni esimees Jaak Aab tõdes, et maismaatuuleparkide kõrval on kriitiline ka panustada meretuuleparkidesse ja teistesse energiaallikatesse Foto: Konstantin Sednev

Majanduskomisjon arutas täna tuuleparkide rajamise hetkeseisu ja võimalusi, et saavutada 2030. aastaks seatud eesmärk – toota taastuvelektrit Eesti kogutarbimise ulatuses.

Tänasel majanduskomisjoni istungil arutati tuuleparkide rajamise edenemist, et liikuda edasi seatud taastuvenergia eesmärkide suunas. Komisjoni esimees Jaak Aab juhtis tähelepanu sellele, et lisaks maismaatuuleparkidele on oluline keskenduda ka meretuuleparkidele ja teistele energiaallikatele. «Uued kaasaegsed radarid vabastavad riigikaitselistel kaalutlustel seatud kõrguspiirangutest suure osa Eestist, mis loob uusi võimalusi maismaatuuleparkide arendamiseks,» sõnas Aab.

Samuti tõdes Aab, et kohalike omavalitsuste jaoks on tuuleparkide planeerimine keeruline ülesanne. «Planeeringute protsess on keeruline ja aeganõudev, ning vastuseis on sageli märkimisväärne. Kui omavalitsustel tekivad sellega raskused, võib 1000 megavatti elektrit jääda rajamata,» lisas ta.

Tagasi üles