Päevatoimetaja:
Romet Kreek

USA mõttekoda valis taas Eesti maksusüsteemi kõige konkurentsivõimelisemaks (2)

Copy
OECD on organisatsioon, mis koondab 38 arenenud riiki ning selle eesmärk on edendada poliitilisi ja majanduslikke reforme, et toetada majanduskasvu, parandada elatustaset ja maailmakaubandust.
OECD on organisatsioon, mis koondab 38 arenenud riiki ning selle eesmärk on edendada poliitilisi ja majanduslikke reforme, et toetada majanduskasvu, parandada elatustaset ja maailmakaubandust. Foto: FELIPE TRUEBA

USA mõttekoda Tax Foundation valis Eesti maksusüsteemi taas kõige konkurentsivõimelisemaks OECD riikide seas, seda juba 11. korda järjest.

«See on kinnitus Eesti pikaaegsete valikute headusele ja vastus neile, kes peavad riiki ja makse Eesti kehva majandusolukorra põhjustajateks. Kuigi on tehtud ka mõningaid ilmseid vigu, ei ole need meie eeliseid varjutanud. Kahjuks tuleb tunnistada, et head maksusüsteemi ei õnnestu lõpuni kaitsta, kui eelarvepoliitika käest lasta. Arvestades eelarveolukorda ja sõjakulutusi, on raske prognoosida sama kõrget kohta aastatel 2026–2028,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

Eesti maksusüsteemi tugevustena toob mõttekoda välja 20-protsendise ettevõtte tulumaksu, mis rakendub ainult jaotatud kasumile, ja 20-protsendise füüsilise isiku tulumaksu, mis ei kehti dividenditulule. Samuti tunnustatakse Eesti laia käibemaksu baasi ning kinnisvaramaksu asemel maa väärtusele tuginevat maamaksusüsteemi.

Tagasi üles