Päevatoimetaja:
Romet Kreek

Jaak Aab hämab konkurentsiseadusega

Copy
Küsimusele, kelle nimel ja millisel õiguslikul alusel pöördus ta riigikohtu poole ametiabi saamiseks, Jaak Aab ei vastanud.
Küsimusele, kelle nimel ja millisel õiguslikul alusel pöördus ta riigikohtu poole ametiabi saamiseks, Jaak Aab ei vastanud. Foto: Konstantin Sednev

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Jaak Aab (SDE) annab eksitavaid vastuseid või ei vasta üldse küsimustele, mis puudutavad tema komisjoni menetletavat uut konkurentsiseadust.

Eri poliitilistel jõududel puudub ühine arvamus selle kohta, millises õiguslikus vormis tuleks konkurentsidirektiiv ECN+ üle võtta. Valdav enamus Eesti juristidest leiab, et meie õiguskorrale on kohasem ja sobivam teha seda väärteomenetluse, mitte haldustrahvide ja halduskohtu kaudu. Sama seisukohta on väljendanud nii õiguskantsler, Tartu Ülikool kui ka advokatuur. Paljud õiguseksperdid on viidanud eelnõu mitmetele õiguslikele puudustele, selle poolt on aga peamiselt olnud sotsiaaldemokraadid.

Eesti Päevaleht avaldas 10. oktoobril Jaak Aabi artikli «Ma ei nõustu Allar Jõksi väitega, et uus menetlus suurendab bürokraatiat, pigem vastupidi», mille autor toonitas sõnaohtralt ja emotsionaalselt vajadust kaitsta Eestis konkurentsi. Aab rõhutas vajadust võtta kiirkorras vastu eelnõu 384SE, mille puhul on õigusteadlased viidanud võimalikule põhiseadusvastasusele. Kõik Eesti poliitilised jõud möönavad vajadust kaitsta konkurentsi. Vaidlusi tekitab menetluse juriidiline vorm.

Tagasi üles