Päevatoimetaja:
Liina Laks

Trumpi uus krüptomünt - piiratud ligipääs ja piiramatu kriitika

Copy
Vabariiklaste presidendikandidaat ja endine USA president Donald Trump külastas 18. septembril 2024 New Yorgi West Village’is krüptovaluutateemalist baari nimega Pubkey
Vabariiklaste presidendikandidaat ja endine USA president Donald Trump külastas 18. septembril 2024 New Yorgi West Village’is krüptovaluutateemalist baari nimega Pubkey Foto: Getty Images via AFP / Scanpix

Donald Trumpi möödunud nädalal lansseeritud krüptomünt WLFI on tekitanud palju küsimusi ja vastakaid arvamusi. Piiratud kättesaadavus ja tehnilised probleemid on jätnud paljud investorid kahtlema, kas see projekt toob tõepoolest rahanduses muutusi või on see lihtsalt järjekordne samm Trumpi perekonna rikastumise nimel. 

World Liberty Financial (WLF) on ettevõte, mille eesmärk on pakkuda detsentraliseeritud rahanduse (DeFi) teenuseid, nagu laenamine, stabiilsete müntide kasutamine ja investeerimine. Donald Trumpi uus krüptomünt WLFI on WLF-i projekt, mille eesmärk on kaasata investoreid ja pakkuda hääletusõigust ning osalust platvormil. Kuid WLFI mündiga seotud piirangud on tekitanud palju küsimusi ja vastakaid arvamusi.

Donald Trump on lubanud muuta USA maailma krüptopealinnaks, kuid tema uus krüptomünt WLFI ei ole suutnud seni tekitada usaldust ega entusiasmi. Kuigi väidetavalt on WLFI müügiks valmis 100 miljardit tokenit, on seni müüdud alla 5%. Münt pole kättesaadav kõigile – selleks, et osta kasvõi üks token hinnaga 0,015 dollarit, peab olema akrediteeritud investor, kelle netoväärtus on vähemalt miljon dollarit (v.a elukoha väärtus). Selline piirang seab mündi kättesaadavaks vaid jõukatele investoritele, jättes tavainvestorid kõrvale.

Tagasi üles