Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid

AIVAR KOKK Eelarve varjab koalitsiooni miljonitesse ulatuvaid katuserahasid

Copy
«Nüüd üritatakse katuserahade jagamist kiivalt varjata teadmises, et sellele aitab kaasa raskesti loetav eelarve,» rääkis Isamaa aseesimees Aivar Kokk.
«Nüüd üritatakse katuserahade jagamist kiivalt varjata teadmises, et sellele aitab kaasa raskesti loetav eelarve,» rääkis Isamaa aseesimees Aivar Kokk. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ei toeta 2025. aasta riigieelarvet, kuna valitsus jätab kärpekohtade leidmise asemel maksutõusud Eesti inimeste ja ettevõtete kanda ning lisaks toidavad võimuparteid varjatult enda juhitavaid kohalikke omavalitsusi katuserahadega, ütles riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Kokk.

«Poolteist aastat tagasi lubas tänane valitsuskoalitsioon eelarve läbipaistvamaks muutmist. Tegelikkuses on täna esimesel lugemisel olev eelnõu täis varjamist. Valitsus üritab peita nii enda tegemisi kui ka tegemata jätmisi,» tõdes Isamaa aseesimees.

Koka sõnul on valitsus teinud kärpeotsuste tegemisel strateegilisi valikuid, minnes nii kultuuritöötajate kui ka ERRi rahastuse kallale. «Ajakirjanikud ja kultuuritöötajad oskavad enda õiguste eest valjult seista – neid rünnates loodab valitsus jätta läbi meediakajastuse muljet, et tehtud on valusaid valikuid. Kuid nagu Isamaa eelarve üleandmisel rõhutas: tegelikke kärpeid tuleb eelarvest otsida mikroskoobiga. Nii eelarve maht kui ka keskvalitsuse administreerimiskulud kasvavad samas õigustamatult.»

Tagasi üles