Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid

1Partner: investorid võivad kinnisvaraturule peagi naasta

Copy
Kinnisvaraettevõte 1Partner.
Kinnisvaraettevõte 1Partner. Foto: Peeter Langovits

Pärast mitut aastat, mil investorid on oma raha kinnisvara asemel teistesse instrumentidesse paigutanud, läheneb turg koos euribori langusega tasakaalupunktile, mil kinnisvara hakkab taas konkurentsivõimelist tootlust pakkuma, leiab 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter.

«Kinnisvara on kindlasti üle keskmise turvaline, aga paar aastat on raha hind olnud liiga kallis ja kapital on mujal selgelt paremat tootlust teinud. Kui aga oodatav igakuine üüritulu hakkab ületama laenumakse summat, on investorite naasmine juba ülimalt tõenäoline,» rääkis Vahter ning selgitas, et kui intressimäär koos panga marginaaliga jääb ligi 5,5 protsendi juurde aastas ja investor finantseerib laenuga pool vara ostuhinnast, siis suudab oodatav üüritulu katta laenumakse.

Vahteri sõnul täna veel numbrid päris kokku ei jookse, aga euribori jätkuva languse ja nii kinnisvara- kui üürihindade tõenäolise tõusu valguses on pilt muutumas. «Pikas plaanis tõstab üürikasv tootlust isegi siis, kui laenuintressid enam oluliselt ei lange. Liiatigi muudab vara väärtuse kasv ajas kinnisvarainvesteeringu ka konservatiivsemate investorite jaoks atraktiivseks tänu madalamatele riskidele,» selgitas Vahter, kelle hinnangul ongi taas kätte jõudmas aeg, kus kinnisvarasse investeerimist hakatakse uuesti tõsisemalt kaaluma.

Tagasi üles