Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid

VIDEO Erikomisjon arutab riigifirmade info liikumist ja huvide konflikti

Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu esmaspäevasel riigieelarve kontrolli erikomisjoni avalikul istungil arutati riigikontrolli kontrolliaruannet «Riigi äriühingute juhtimisinfo kättesaadavus ja huvide konflikti vältimine (transpordivaldkonna näitel)». 

Riigikontroll auditeeris transpordivaldkonna äriühinguid, mida valitsevad majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, kliimaministeerium ning regionaal- ja põllumajandusministeerium. Riigikontroll leiab oma aruandes, et infovahetus riigi ja riigile kuuluvate ettevõtete juhtimisel on olnud lünklik ning huvide konflikti vastased meetmed küsitava tõhususega.

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul on äärmiselt oluline, et riigile kuuluvate äriühingute juhtimine oleks jälgitav. Seda seetõttu, et kui riigi äriühingul läheb halvasti, jääb kahju riigi ja maksumaksja, mitte äriühingu või selle nõukogu kanda. «Tuleb aga välja, et 11-st auditeeritud transpordivaldkonna äriühingust vaid mõned üksikud on oma juhtimisprotsesse ja otsuseid valitseva ministeeriumiga sisukalt ja järjepidevalt jaganud. See on tõsine omanikujärelevalve probleem,» nendib Reinsalu.

Tagasi üles