Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Boeing koondab streigi tagajärjel 17 000 töötajat ja lükkab edasi 777X mudeli tarned

Copy
Boeing teatas reedel, et plaanib lähimate kuude jooksul koondada 10 protsenti oma töölistest.
Boeing teatas reedel, et plaanib lähimate kuude jooksul koondada 10 protsenti oma töölistest. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Boeing teatas plaanist vähendada oma ülemaailmset tööjõudu 10 protsendi võrra, mis tähendab umbes 17 000 töötaja koondamist. Need kärped on vajalikud ettevõtte finantsprobleemide tõttu, mida süvendab kuu aega kestnud lennukitööliste streik Seattle’i piirkonnas, teatab AFP.

Boeingi tegevjuht Kelly Ortberg rõhutas vajadust «seada tööjõu tasemed vastavusse meie finantsreaalsusega». Kavandatud koondamised puudutavad töötajaid kõikidel tasanditel, sealhulgas juhte ja töötajaid. Lisaks teatas ettevõte kulude kokkuhoiu meetmetest ning tootmise edasilükkamisest. Muudatused on seotud streigiga, milles osales 33 000 rahvusvahelise lennukitööstuse töötajate ametiühingu (IAM) liiget. Streik, mis algas 13. septembril, oli vastuseks lepingupakkumise tagasilükkamisele.

Ortberg kinnitas, et Boeing keskendub pikaajalisele konkurentsivõimele, hoolimata lühiajalistest väljakutsetest. «Kuigi meie äri seisab silmitsi lühiajaliste raskustega, teeme strateegilisi otsuseid tuleviku nimel,» ütles ta pressiteates.

Tagasi üles