Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Euroopa Komisjon nõuab Temult vastuseid ebaseadusliku kaubanduse kohta

Copy
Euroopa Komisjon nõuab Temult teavet ebaseaduslike toodete müüjate ja tarbijakaitse meetmete kohta, uurides platvormi vastavust digiteenuste määrusele.
Euroopa Komisjon nõuab Temult teavet ebaseaduslike toodete müüjate ja tarbijakaitse meetmete kohta, uurides platvormi vastavust digiteenuste määrusele. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Euroopa Komisjon on suurendanud järelevalvet Hiina e-kaubanduse platvormi Temu üle, nõudes täiendavat teavet selle kohta, kuidas platvorm vastab digiteenuste määruse (DSA) nõuetele, sealhulgas ebaseaduslike toodete müüjate tuvastamisel ja nende vastu astutud meetmetes.

Eelkõige huvitab komisjoni, milliseid meetmeid on rakendatud ebaseaduslike toodete müüjate tuvastamiseks ja nende vastu astutud tegevuste puhul. Lisaks nõutakse andmeid riskide maandamise kohta, mis puudutavad tarbijakaitset, rahvatervist ja kasutajate heaolu.

Komisjon ootab samuti üksikasjalikku teavet Temu soovitussüsteemide läbipaistvuse ja kasutajate isikuandmete kaitse kohta. Mais esitasid kümned tarbijakaitseorganisatsioonid kaebusi Temu kohta, tuues esile probleeme kauplejate jälgitavuse ja manipuleeriva disaini puhul, mis suurendas avalikku survet platvormi uurimiseks.

Tagasi üles