Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

ROBOTAXI Suured sõnad, vähe tegusid – Tesla aktsia langeb pärast Muski kauaoodatud esitlust (1)

Copy
Pilt on videost, kus Tesla tegevjuht ja X-i omanik Elon Musk sõidab Tesla robotaxis Los Angeleses, Californias, USA-s 10. oktoobril 2024
Pilt on videost, kus Tesla tegevjuht ja X-i omanik Elon Musk sõidab Tesla robotaxis Los Angeleses, Californias, USA-s 10. oktoobril 2024 Foto: via REUTERS / Scanpix

Tesla juht Elon Musk avalikustas 10. oktoobril Hollywoodis toimunud suurejoonelisel «We, Robot» üritusel oma uusima nägemuse tuleviku transpordist – täiesti autonoomse Tesla Robotaxi. Kuid kuhu jäi konkreetne tegevusplaan ja odavam mudel? Robotaxi ambitsioonid ning tegelikkus ei rahuldanud investoreid.

«We, Roboti» üritusel avalikustati Tesla uusim nägemus tulevikutranspordist – futuristlik kahesilindriline täielikult autonoomne Cybercab, millel pole rooli ega vajadust juhi järelevalveks, mis peaks Muski sõnul jõudma tootmisesse 2026. aastal. Cybercabi hind peaks Muski sõnul jääma alla 30 000 dollari.

Musk lubas ka, et Tesla populaarsemad mudelid, Model 3 ja Model Y, saavad juba järgmise aasta jooksul iseseisvalt sõita (Full Self Driving, FSD) nii Californias kui Texases. Muski sõnul võivad tulevikus «parklad muutuda parkideks,» kui isesõitvad sõidukid vähendavad vajadust suuremahuliste parkimisalade järele.

Tagasi üles