1Partner Kolme Õe müügist: sundmüük on võlgniku survestamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Õde
Kolm Õde Foto: Peeter Langovits

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on Kolme Õe väärtus sündmüügi alghinnast kindlasti kõrgem ning võimalik, et sundenampakkumisega üritatakse võlgnikku lihtsalt survestada.
 

Vahteri sõnul pole sellise objekti müümine läbi täitemenetluse omanikule üldjuhul kasulik, sest müügihind jääks suure tõenäosusega reaalsest väärtusest märksa madalamaks.

«Kas ja mis hinnaga hoone müüakse, sõltub sellisel juhul võlausaldajate tahtest, kes teinekord otsustavad objekti võla katteks ise üle võtta,» ütles Vahter.

Viimasel poolel aastal on vanalinnas tervikhoonetega tehinguid toimunud küll, kuid objektile ostja leidmine võib võtta ka aastaid. Vanalinn on ja jääb Vahteri kinnitusel ka edaspidiseks investeeringute «kuningklassi», kus otsene tootlus ei ole omanikele esmatähtis.

Ka Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Raido Talviste sõnul on Kolme Õe näol tegemist atraktiivse kinnisvaraga, millele töötab kasuks hästi sisse töötatud kuvand ning meeldiv atmosfäär.

Vanalinna maju on tema kinnitusel aga üsna keeruline müüa. «Vanalinna majade hinnaootused on ostja ja müüa osas tihti erinevad, seetõttu ka majade müügi osas läbirääkimised venivad, ei jõua tihti oodatud tulemuseni,» märkis ta.

Hotelli omanik Johannes Hendrikus Wientjes kinnitas aga, et enne 8. mai sundmüüki saavad võlad tasutud ning hotell tegelikult kaubaks ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles