Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Restoraniärimees: Eesti restoranid elavad praegu jõukate ja turistide peal

Copy
NOA restoran Tallinna lähedal Viimsis.
NOA restoran Tallinna lähedal Viimsis. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Restoranides käib sellel sügisel umbes sama palju kliente kui aasta tagasi, kuid inimesed muutuvad järjest hinnatundlikumaks ja valivad soodsamaid toite. Üks restoran kavatseb kulusid kärpida, teised arvestavad väiksema kasumiga.

Tallinna kesklinnas Kadriorus asuval restoranil Mantel ja Korsten on omanik Rain Veskimäe sõnul käimas keeruline aasta. «Kuna olime tublid eelmisel aastal, siis saame hakkama. Töötame selle nimel, et olla efektiivsemad ja proovime kulusid kontrolli all hoida,» teatab Veskimäe.

«Võrreldes eelmise aasta sügisega on väike kukkumine külastatavuses, käive on langenud veidi rohkem, kuna meie külalised kulutavad keskmiselt veidi vähem kui eelmisel aasta,» lisab ta.

Tagasi üles