Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Hiina aktsiaralli rauges: Hang Sengi indeks pöördus järsule langusele

Copy
Fotol: Jalakäijad kõnnivad mööda Hang Sengi indeksi numbreid näitavast märgist Hongkongis 8. oktoobril 2024. Hongkongi aktsiad kukkusid 8. oktoobril üle üheksa protsendi, mis on nende suurim langus 16 aasta jooksul
Fotol: Jalakäijad kõnnivad mööda Hang Sengi indeksi numbreid näitavast märgist Hongkongis 8. oktoobril 2024. Hongkongi aktsiad kukkusid 8. oktoobril üle üheksa protsendi, mis on nende suurim langus 16 aasta jooksul Foto: AFP / Scanpix

Täna Hiina turgudel alguse saanud tõus jäi paraku üürikeseks, kui Hiina Riiklik Arengu- ja Reformikomisjon (NDRC) ei esitanud uusi detaile täiendavate majandusstiimulite kohta. Selle tulemusel kukkus Hongkongi Hang Sengi indeks üle 9,41%, mis on suurim langus alates 2008. aastast.

Hang Sengi indeks langes teisipäeval enam kui 9%, mis on suurim kukkumine alates 2008. aasta finantskriisist. See järsk langus tuli pärast seda, kui investorid jäid ilma oodatud täiendavatest majandusstiimulitest Pekingi poolt. «See on oluline tagasilöök turule, mis oli viimasel ajal taastumas,» märkis Jeremy Schwartz, WisdomTree investeerimisfirma investeeringute juht.

Samal ajal näitas Hiina CSI 300 indeks päeva alguses võimsat 10% tõusu, kuna turud avanesid pärast Golden Week'i puhkust, kuid päeva lõpuks jäi tõus 5,93 protsendile. Schwartzi sõnul valmistas täiendavate detailide puudumine investoritele pettumust, kuna ootused olid äärmiselt kõrged.

Tagasi üles