Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Valmis põhjalik teekaart Eesti olulisema maksusüsteemi kaasajastamiseks

Copy
MTA
MTA Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA), Rahandusministeeriumi IT-keskus, Ernst & Young Baltic ja Cybernetica koostasid teekaardi maksukohustuslaste registri uuendamiseks, mille eesmärk on lihtsustada ja parandada tulevasi maksumaksjate teenuseid, millele tuginevad ka riigi maksusüsteem ja teised riigiteenused.

Vajadus maksusüsteemide uuendamise järele tugineb kasutusel oleva süsteemi keerukusest ja tehnilisest jäikusest, mis raskendab jooksvaid hooldustöid ja uuenduste tegemist. Valminud teekaart annab sisendi edasisteks arendusteks, hõlmates endas mitmeid raporteid, sealhulgas diagnostika ja arhitektuuri analüüse, üleminekustrateegiaid vanalt registrilt uuele, äriplaani ja rakenduskava. Teekaardi rakendamine annab MTA-le parema registri haldamise ja uuendamise võimekuse ja vähendab IT-keskuse koormust, mis kaasneb praeguse tehniliselt keeruka süsteemi arendamise ja ülalpidamisega.

«Teadmine ja võimekus arendada suuri infosüsteeme moodulitena on MTA-le väga oluline, kuna see võimaldab suuremat arenduskiirust, vähendab süsteemide omavahelist sõltuvust ning leevendab halduskoormust. Meie plaan on alustada teekaardi elluviimisega koheselt ja see on ka oluline samm MTA infosüsteemide üleminekul pilvekeskkonda, võimaldades suuremat paindlikkust, laiendatavust ja asukohast sõltumatut toimimist,» sõnas MTA arendusosakonna juhataja Alvar Pihlapuu.

Tagasi üles