Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

RIIGIÄPI ANDMELEKE «Juhtus inimlik eksimus!» (2)

Copy
Trinidad Wisemani tegevjuht Ander Tenno kinnitas: «Eks meil on eeskirjad väga selged ka praegu. Vaatame need hoolikalt veel kord üle, et missuguseid täiendavaid kontrolle ja heakskiidu samme sinna veel võiks lisada, et neid olukordi vältida.»
Trinidad Wisemani tegevjuht Ander Tenno kinnitas: «Eks meil on eeskirjad väga selged ka praegu. Vaatame need hoolikalt veel kord üle, et missuguseid täiendavaid kontrolle ja heakskiidu samme sinna veel võiks lisada, et neid olukordi vältida.» Foto: Erakogu

Reede õhtul kell pool kuus said 349 vabatahtlikku, kes olid andnud nõusoleku riigiäpi testimiseks, e-kirja. Kuigi kirja sisu oli heatahtlik kutse uuringus osalema, ilmnes probleem: adressaatide e-posti aadressid olid üksteisele nähtavad.

«Juhtus inimlik eksimus. Osade testimisest huvitatud e-posti aadressid olid nähtavad, need, kes olid nõus, said meili,» selgitas RIA kommunikatsioonispetsialist Bret-Maria Rikko juhtunut. Sama kinnitas ka digimuutuse ja teenusedisaini ettevõtte Trinidad Wisemani (TWN) tegevjuht Ander Tenno: «Paneme küll andmekaitsele hästi palju rõhku, aga lõpuks on kõik inimesed ja seekord juhtus selline kahetsusväärne viga, et osadele testimisest huvitatutele saadeti kiri niimoodi, et need aadressid olid üksteisele nähtavad.» TWN on ettevõte, kelle juurest saatuslikud e-kirjad teele läksid.

Tenno rõhutas, et e-kirjade saajate seas olid kõik need, kes olid ise soovi avaldanud äpi testis osaleda. «See kiri puudutas väiksemat osa testgrupist ja ei läinud kõikidele. See on piinlik ja kahetsusväärne olukord, mida ükski ettevõtte juht ei tahaks näha,» ütles ta murelikult.

Tagasi üles