Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

NÄDALA PERSOON Jürgen Ligi: ära räägi nii kaua! (50)

Copy
Rahandusminister Jürgen Ligil on teiste ministrite omaga võrreldes silmatorkavalt õbluke portfell, millesse ei mahuks parimagi tahtmise juures vähematki liigset. Jutuga on sama moodi. «Mulle meeldivad terviklikud mõtted. Tahaks, et mu vastused jõuaks punktini,» põhjendab ta kasinust.
Rahandusminister Jürgen Ligil on teiste ministrite omaga võrreldes silmatorkavalt õbluke portfell, millesse ei mahuks parimagi tahtmise juures vähematki liigset. Jutuga on sama moodi. «Mulle meeldivad terviklikud mõtted. Tahaks, et mu vastused jõuaks punktini,» põhjendab ta kasinust. Foto: Eero Vabamägi

Rahandusminister Jürgen Ligi (Reformierakond) tõrjub etteheiteid, et eelolevate aastate kärped ja maksumuudatused võtavad ühiskonna kõige nõrgemate taskust ning jagavad soodustusi tugevamatele.

Jürgen Ligi kaitseb väsimatult Reformierakonda konkurentide eest. NO99 poliitkoolis nimetatakse taolist tegelast kaikameheks.

65-aastane Ligi on viimane, kes Reformierakonna asutanud seltskonnast veel tegevpoliitikas. Eelviimane oli Siim Kallas.

Ligi ei osalenud Kristen Michali valitsuse koalitsioonilepingu sõlmimisel, mistõttu viimasel paaril kuul on ta tihti olnud kimbatuses, sest ta ei teadnud, milles läbirääkijad kokku leppisid.

Te olete mitu korda öelnud, et valitsusliidu otsustatud maksumuudatused ei ole teie nägu. Missugune on teie maksutõusu ettepanek?

Ma ei hakka rusikatega vehkima. Koalitsiooniläbirääkimised on kohutav formaat, selle tulemustega tuleb leppida ja mitte tagantjärele kakelda.

Märksõnad

Tagasi üles