Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Uuringus selgus, mis valdkonna töötajaid on kõige rohkem puudu

Copy
Tühi kontor. Pilt on illustratiivne.
Tühi kontor. Pilt on illustratiivne. Foto: Max Vakhtbovycn / Pexels

Riigi- ja erasektori värbamisplaane kaardistav rahvusvaheline uuring sedastab, et jätkuvalt on terav puudus IT-, finants- ja meditsiinivaldkonna ekspertidest ning märgib, et üheksa organisatsiooni kümnest on hädas ESG võimekuse ehk jätkusuutlikkust tagavate oskuste nappuse pärast.

ManpowerGroupi kvartaalse uuringu raames küsitleti 40 340 tööandjat 42 riigist, et kaardistada selle aasta viimase kvartali värbamisplaanid ning tööturuootused. Värbamisaktiivsus on küll pisut tõusnud kvartaalses võrdluses, kuid langenud eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes. Jätkuvalt on suurim nõudlus tööjõu järele infotehnoloogia- ja finantssektoris, neile järgnevad meditsiin, tööstus ja logistika. Suured ettevõtted vähemalt 250 töötajaga on julgemad värbajad kui väikesed ja keskmise suurusega organisatsioonid.

Organisatsioonisisest ESG ehk jätkusuutlikult tegutsemise võimekuse nappust tunnetab 91 protsenti tööandjatest. Neist omakorda pooled püüavad oma töötajaid selles osas arendada ja koolitada, 39 protsenti tööandjatest plaanib ESG võimekuse parandamiseks inimesi juurde värvata, 27 protsenti tööandjatest kavatseb seda teenusena sisse osta. Vaid üheksa protsenti tööandjatest märgib, et neil on selle valdkonnaga kõik hästi ja vajalike oskustega inimesed olemas.

Tagasi üles