Päevatoimetaja:
Sander Silm

Elevingi juhid: Planet42 kasv oli liiga agressiivne ja ärimudel kaheldav

Copy
Elevingi finantsjuht Maris Kreics (vasakult) ja tegevjuht Modestas Sudnius kinnitavad, et ei Lõuna-Aafrika Vabariigis ega Aafrikas laiemalt pole juhtunud midagi, mille tõttu ei tasuks sinna investeerida. 
Elevingi finantsjuht Maris Kreics (vasakult) ja tegevjuht Modestas Sudnius kinnitavad, et ei Lõuna-Aafrika Vabariigis ega Aafrikas laiemalt pole juhtunud midagi, mille tõttu ei tasuks sinna investeerida. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Tallinnas avalikku aktsiate pakkumist tutvustamas käinud eksootilistel turgudel tegutseva Läti kiirlaenufirma Eleving juhid märkisid, et ei suuda ära imestada Planet42ga toimuvat.

Mitmes Aafrika riigis tegutseva laenufirma Eleving juhid ütlesid, et Lõuna-Aafrika Vabariik (LAV), kus Planet42 tegutseb, on naaberriikidega võrreldes huvitav turg, kuid neile tundub seal äri ajamine liiga keeruline.

«Me jõudsime järelduseni, et LAVis puudub adekvaatne mittepankade regulatsioon. Mittepangast laenuandjal võib olla väga keeruline tegutseda sellel turul alates hinnakujundusest kuni puuduvate kapitalinõueteni,» ütles Elevingi tegevjuht Modestas Sudnius. «Aafrikas on veel riike, kus on regulatsioonidega sarnased lood, ja kuigi need on huvitavad, ei kaalu me nendes riikides tegutsemist. Seevastu Botswanas ja Keenias on väga selged regulatsioonid. Kui vaatate teisi üle Aafrika tegutsevaid mittepankadest laenuandjaid, siis enamik neist LAVis ei tegutse.»

Märksõnad

Tagasi üles