Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid

Ametiühingute sõnum presidendile: töötajate õiguste kaitse vajab suuremat riiklikku vastutust

Copy
President Alar Karisega kohtusid Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Kaia Vask, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu president Ulvi Tasane, Riigi- ja Omavalitsusasutuste Teenistujate Ametiühingu esimees Kalle Liivamägi, Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu esimees Üllar Kallas ning EAKL-i kommunikatsioonijuht Ivika Aman.
President Alar Karisega kohtusid Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Kaia Vask, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu president Ulvi Tasane, Riigi- ja Omavalitsusasutuste Teenistujate Ametiühingu esimees Kalle Liivamägi, Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu esimees Üllar Kallas ning EAKL-i kommunikatsioonijuht Ivika Aman. Foto: Mariann Sudakov

Täna kohtusid ametiühinguliidrid Kadriorus president Alar Karisega, et tutvustada ametiühingutele olulisi küsimusi ja rõhutada vajadust kaasata töötajate esindajad riiklikesse otsustusprotsessidesse varakult.

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) esimees Kaia Vask rõhutas, et ametiühingusse kuulumine annab töötajatele kollektiivlepingute kaudu kindlustunde, eriti palga ja sotsiaalsete garantiide osas. Vask tõi välja, et Eesti tööjõu kõrge hind nõuab stabiilset palgatõusu ja paremaid töötingimusi.

President Karis märkis kohtumisel, et ametiühingute roll töötajate huvide kaitsel oli talle uudne. Ta avaldas lootust, et tulevikus on ametiühingud nähtavamad ning osalevad rohkem avalikes aruteludes. Vask toonitas, et   töötajate esindajad tuleb riiklikesse otsustusprotsessidesse kaasata varakult ning tõi näiteks olukorra, kus plaan anda riikliku lepitaja ülesanded õiguskantslerile sai ametiühingutele teatavaks alles meedia vahendusel.

Tagasi üles