Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid

Säästva metsanduse edendamiseks: RMK avas teadusuuringute rahastusvooru

Copy
RMK alustas sihipärase teadustegevuse toetamisega 2008. aastal ning tänaseks on rahastatud 21 rakendusuuringut kogusummas üle kolme miljoni euro
RMK alustas sihipärase teadustegevuse toetamisega 2008. aastal ning tänaseks on rahastatud 21 rakendusuuringut kogusummas üle kolme miljoni euro Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) teadusnõukogu ootab 31. oktoobrini taotlusi säästvat metsandust edendavate rakendusuuringute rahastamiseks Eestis.

Tänavu on RMK teadusnõukogu välja valinud kaks prioriteetset teemavaldkonda, mille raames oodatakse taotlusi säästva metsanduse alaseks uurimistööks. Rahastamise kriteeriumina seatakse esikohale mitmekülgne ja säästlik metsandus, mis hõlmab ökoloogiliste, majanduslike ja sotsiaalsete aspektide uurimist Eesti tingimustes.

RMK rajab üle Eesti püsimetsanduse näidisalasid, kus katsetatakse erinevaid metsakasvatuslikke võtteid levinumates kasvukohatüüpides ning peapuuliigi metsades. Nende alade eesmärk on võimaldada teadlastel uurida püsimetsanduse mitmetahulisust ja sellega seotud protsesside omavahelisi seoseid. Näidis- ja katsealade võrgustik loob aluse püsimetsamajanduse pikaajaliseks rakendamiseks.

Tagasi üles