Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid

RMK teeb järsu kärpe, töö kaotab iga kümnes töötaja (1)

Copy
Riigimetsa Majandamise Keskuse juhi Mikk Marrani sõnul võtsid nad eesmärgiks vähendada järgmisel aastal kulusid kümnendiku võrra. Paraku toob see endaga kaasa ka kümnete inimeste koondamise.
Riigimetsa Majandamise Keskuse juhi Mikk Marrani sõnul võtsid nad eesmärgiks vähendada järgmisel aastal kulusid kümnendiku võrra. Paraku toob see endaga kaasa ka kümnete inimeste koondamise. Foto: Sander Ilvest

Riigimetsa Majandamise Keskus teatas töötu­kassale, et koondab oma enam kui 700 töötajast ligikaudu 80 inimest. Suurkoondamise põhjuseks on RMK kulude järsk kokkuhoid.

RMK juhatuse esimees Mikk Marran ütles, et keskus koostab praegu 2025. aasta eelarvet, mille käigus võttis organisatsioon eesmärgiks vähendada käesoleva aastaga võrreldes kulusid kümme protsenti. «Omaniku dividendiootus on kõrge ning ees ootab täiendav maksustamine. Seetõttu otsime kõiki võimalusi, kuidas oma tegevusi optimeerida ja olla igas valdkonnas veelgi efektiivsem,» lisas ta.

Marrani sõnul otsivad kokkuhoiukohti kõik struktuuriüksused, ja seda nii tegevuskuludelt kui personalikuludelt. «Täpne koondatavate hulk selgub kokkuhoiukohtade ning tööprotsesside analüüsimise käigus, millega kõik RMK struktuuriüksuste juhid praegu aktiivselt tegelevad. Suurele organisatsioonile omaselt püüame lähinädalatel välja selgitada kõik dubleerimise kohad, mida koostööd tehes paremini lahendada,» rääkis Marran.

Tagasi üles