Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Krüptoinvestorid maksude oravarattas: kasum riigile, kahjum investoritele (1)

Copy
«Nagu on muutunud krüptoturg, peavad muutuma ka turgu ohjavad seadused. Kui üldised regulatsioonid on juba täna korralikult arenenud, siis kõik maksundust puudutav on jäänud ajast maha,» tõdes Viljar Kähari, Eesti krüptoettevõtte Kriptomat vastavuskontrolli juht ja Eesti Digivara Liidu juhatuse liige.
«Nagu on muutunud krüptoturg, peavad muutuma ka turgu ohjavad seadused. Kui üldised regulatsioonid on juba täna korralikult arenenud, siis kõik maksundust puudutav on jäänud ajast maha,» tõdes Viljar Kähari, Eesti krüptoettevõtte Kriptomat vastavuskontrolli juht ja Eesti Digivara Liidu juhatuse liige. Foto: Mihkel Maripuu / postimees Grupp / scanpix Baltics

Eestis on krüptorahadega kauplemine tõusuteel, kuid kohalik maksusüsteem võib pidurdada selle valdkonna ausat arengut. Viljar Kähari selgitas, kuidas tänane maksukorraldus seab krüptoinvestoritele ootamatuid ja absurdseid takistusi.

Viljar Kähari, Eesti krüptoettevõtte Kriptomat vastavuskontrolli juht ja Eesti Digivara Liidu juhatuse liige, on esitanud kriitilise arvamuse Eesti maksukorralduse kohta, mis seab ausad krüptoinvestorid ebasoodsasse olukorda. Tema seisukohtade põhjal on selge, et tänane süsteem ei toeta krüptoinvestorite õigusi, võrreldes traditsiooniliste aktsiainvestoritega.

«Krüptorahadega kauplemine on Eestis muutumas üha populaarsemaks, kuid meie praegune maksusüsteem seab krüptoinvestorid ebasoodsasse olukorda, võrreldes traditsiooniliste investeerimisvahendite kasutajatega,» selgitas Kähari. «Tänane maksukorraldus on ausa krüptoinvestori jaoks tulude deklareerimise absurdselt keeruliseks muutnud,» ütles ta.

Tagasi üles