Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Vladimir Svet: Nordica tuleks kiirelt erastada (2)

Copy
Taristuminister Vladimir Svet.
Taristuminister Vladimir Svet. Foto: Madis Veltman / Postimees

Nordica tuleks võimalusel kiiresti erastada ning kõige elujõulisem strateegia oleks anda Tallinna lennujaamale rohkem vahendeid liinitoetuste jaoks, leiab taristuminister Vladimir Svet, kirjutab ERR.

«Me muudkui räägime, et meil on rahvuslik lennukompanii ja rahvuslik lennukompanii. Fakt on aga see, et Nordica ei lenda Tallinnast juba aastast 2019. See on lennufirma, mida me peame üleval riigieelarvest ja mina isiklikult arvan, et me peaksime pingutama selle nimel, et Nordica võimalikult kiirelt erastada. Et Eesti maksumaksja ei peaks tegelema regionaallennundusega,» rääkis Svet esmaspäeval «Terevisioonis».

Svet lisas, et nii Estonian Air kui ka Nordica on tõestanud, et selline ärimudel ei tööta ja edaspidi peaks keskenduma hoopis Tallinna lennujaama toetamisele.

«Kui me tahame, et Tallinnast lennatakse ja Tallinnasse lennatakse, siis keskendume meie lennujaamale ja anname neile tulevikus rohkem vahendeid liinitoetuste jaoks. Et lennufirmad tahaksid siia tulla ja siit lennata. Ma arvan, et see on kõige elujõulisem strateegia.»

Tagasi üles