Päevatoimetaja:
Angelina Täker

FAKTIKAST Millised on ministeeriumite palgad ja kui suur on olnud palgatõus (4)

Copy
Tänavu esimesel poolaastal on avalikus sektoris palgad jätkanud kasvamist, kuid järgmisel aastal ootavad avalikku sektorit ees palgakärped.
Tänavu esimesel poolaastal on avalikus sektoris palgad jätkanud kasvamist, kuid järgmisel aastal ootavad avalikku sektorit ees palgakärped. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeeriumi personaliandmetest selgub, et kõige kõrgemat keskmist palka teenivad justiits- ja digimisteeriumi ametnikud ning kõige väiksem sissetulek on haridus- ja teadusministeeriumi töötajatel.

Justiits- ja digiministeeriumis oli keskmine palk tänavu I poolaastal 3536 eurot, kusjuures palgakasv mullusega võrreldes on üks protsent. Haridus- ja teadusministeeriumi keskmine palganumber oli 2024. aasta esimesel poolel 2914 eurot ja mullusega võrreldes palgakasvu polnud.

Eestis on ka üks ministeerium, mille keskmine palk mullusega võrreldes isegi vähenes – siseministeeriumi ametnike palganumber vähenes mullusega võrreldes kahe protsendi võrra. Siseministeeriumi keskmine palganumber oli aasta esimesel poolel 3380 eurot.

Tagasi üles