Päevatoimetaja:
Sander Silm

NAABRITEL LÄHEB PAREMINI Kui eestlased mõtlevad säästmisele, siis leedukad ja lätlased kulutamisele (1)

Copy
Citadele panga uuringust selgus, et kui näiteks eestlastest planeerib reisi 17 protsenti, siis lätlastest 20 ja leedukatest 25 protsenti. Samuti kavandavad naabrid muid suuremaid oste ning teistpidi on seal vähem huvi raha säästa.
Citadele panga uuringust selgus, et kui näiteks eestlastest planeerib reisi 17 protsenti, siis lätlastest 20 ja leedukatest 25 protsenti. Samuti kavandavad naabrid muid suuremaid oste ning teistpidi on seal vähem huvi raha säästa. Foto: Urmas Luik

Citadele panga viimasest finantsalasest küsitlusest selgus, et kui Eesti inimeste jaoks on jätkuvalt esmatähtis raha säästmine ja paljud neist otsivad lisateenimisvõimalusi, siis lätlased ja leedukad tunnevad ennast majanduslikult palju kindlamalt.

Citadele panga jaepanganduse juht Marina Hakiainen selgitas, et küsitlusega soovis pank teada saada, mida Eesti inimesed plaanivad seoses oma finantsidega teha veel enne aasta lõppu. «Suuremate kulutuste planeerimise asemel ollakse pigem ettevaatlikud ning soovitakse säästa või lisaraha teenida. Tervelt 30 protsenti vastanutest märkis, et nad sooviksid selle aasta lõpuks rohkem raha kõrvale panna. Arvestades ebakindlat majanduslikku olukorda, on loogiline, et see on muutnud inimestele olulisemaks ka finantsilise kindlustunde,» märkis Hakiainen.

Lisaks säästmisele tõsteti olulisele kohale ka enda finantskirjaoskuse edendamine ning võimalusel sissetulekute suurendamine. Kokku 14 protsenti vastanutest märkis, et nad kavatsevad leida lisatööd või teenimisvõimalusi, 12 protsenti sooviks saada palgalisa ning üheksa protsenti plaanib veel enne aasta lõppu leida uue kõrgema palgaga töökoha.

Märksõnad

Tagasi üles