Päevatoimetaja:
Angelina Täker

UURING Eesti jalakäijatest pooled on häiritud kihutavatest jalgratturitest ja tõuksijuhtidest (5)

Copy
Uuringu tulemused näitavad, et autojuhte häirivad liikluses autode vahel sõitvad jalgratturid rohkem kui mootorratturid ja mopeedid
Uuringu tulemused näitavad, et autojuhte häirivad liikluses autode vahel sõitvad jalgratturid rohkem kui mootorratturid ja mopeedid Foto: Tairo Lutter

Eri kiirusega sõidukid samadel teedel tekitavad inimestes pingeid ja ohtlikke olukordi. If Kindlustuse poolt läbi viidud uuringust selgus, et paljusid jalakäijaid häirivad kiirustavad tõuksijuhid ja jalgratturid.

Uuringust selgub, et pooled vastajatest on häiritud kihutavatest elektritõukeratastest ning veerand tunneb ebamugavust kiiresti liikuvate jalgratturite pärast. Kuna Eestis on endiselt palju piirkondi, kus eraldi jalgrattateid ei ole, pahandab teel sõitmine ka autojuhte. Viiendik autojuhtidest on häiritud tee ääres liikuvatest jalgratturitest ning rohkem kui veerandit häirivad ratturid, kes sõidavad autode vahel.

If Kindlustuse sõidukikahjude grupijuht Taavi Kruus tõi välja, et inimesed soovivad liikuda sihtkohta kiiresti ja segamatult, mistõttu tekivad eri kiirusega liiklusvahendite samadel teedel liikumisest nii ohud kui ka pinged.

Tagasi üles