Päevatoimetaja:
Angelina Täker

NÄDALA PERSOON Olavi Lepp: oleme majanduslangusest vintskelt läbi tulnud (1)

Copy
Swedbank Eesti juht Olavi Lepp oma kontoris. Pangajuhi sõnul on Eesti konkurentsivõime takerdunud ega saa kuidagi edasi. Lahendust otsides tuleks alustada strateegiast – mida me tahame. «Poolas on suur turg, Lätis ja Leedus madalam palk, Soomes on intellektuaalne võimekus väga hea, miks peaks investor Eestisse tulema?» nimetab Lepp küsimuse, millest peaksime alustama.
Swedbank Eesti juht Olavi Lepp oma kontoris. Pangajuhi sõnul on Eesti konkurentsivõime takerdunud ega saa kuidagi edasi. Lahendust otsides tuleks alustada strateegiast – mida me tahame. «Poolas on suur turg, Lätis ja Leedus madalam palk, Soomes on intellektuaalne võimekus väga hea, miks peaks investor Eestisse tulema?» nimetab Lepp küsimuse, millest peaksime alustama. Foto: Tairo Lutter

Riigi suurima panga, Swedbanki juhi Olavi Lepa sõnul on laenuvõtjatel oodata häid uudiseid, sest intressid langevad, aga hoiustajatel halbu, sest inflatsioon on nende säästud ära söönud.

Lepa sõnul oleme kaks aastat kestnud majanduslanguses visalt vastu pidanud, küllap hakkab ka majandus kasvama.

Kohtume teisipäeval, hommikul oli Toompeal teatritöötajate pikett. Kuidas teile tundub, kas näitlejate protest kärbete vastu on õiglane?

See on iga inimese enda hinnata, kui õiglane on tema sissetulek. See taandub väga laiale küsimusele, et mis on meie riigi pidamise eesmärk. Mingis kontekstis ma arvan, et eesmärk on rahvusriigi ja selle muude osade säilimine ning inimeste mõistlik käekäik. Loomulikult on arusaadav, et kultuuritöötajatele tundub mingil ajal kõik ebaõiglane, sellega peavad poliitikud muidugi tegelema.

See on raskete valikute koht, sest kas kõike on vaja senises mahus teha, see on küsimus, aga kõikidele inimestele inimväärikas sissetulek tagada, see on ka riigi üks ülesanne. Ma ütleks, et solidaarsust on vaja igal pool, sest kui ettevõtjad lõikavad kulusid väiksemaks, siis peavad seda tegema ka riigieelarvest palka saavad inimesed või vähemalt ei tohi nende sissetulek kasvada. Ma usun, et keerulised ajad saavad ükskord ümber ja majandus pöördub kasvule ning kõik läheb paremaks.

Kas me elame head elu Eestis aastal 2024?

Märksõnad

Tagasi üles