Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

RAHASADU Suurim korterelamute remonditoetuse jagamine algab oktoobri lõpus (1)

Copy
Kortermajade renoveerimine.
Kortermajade renoveerimine. Foto: Elmo Riig

28. oktoobril avab Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus (EIS) korteriühistutele taas korterelamute rekonstrueerimise toetuse taotlusvooru, kusjuures Euroopa Liidu struktuurifondidest rahastatava taotlusvooru kogueelarve on rekordiline – 170 miljonit eurot.

Toetuse eesmärk on vähendada energiakulusid ning parandada inimeste elamistingimusi üle Eesti. Lisaks üleriigilisele toetusmeetmele on Ida-Virumaa korterelamute rekonstrueerimiseks täiendavalt suunatud Õiglase Ülemineku Fondi (ÕÜF) vahendid mahus 15 miljonit eurot, teatas sihtasutus.

«Renoveerimine on vajalik hoonete süsinikujalajälje vähendamiseks, kuid ühtlasi aitab inimestel kokku hoida kommunaalkuludelt. Kortermajade renoveerimine on ühistutele suur investeering, mis parandab oluliselt elanike heaolu ning on hea meel, et peagi avaneb võimalus taotlusi esitada. Selleks, et kaua oodatud toetus jõuaks riigi igasse nurka ja Eesti inimesed saaksid elada kvaliteetsetes ja soojapidavates kodudes ka suurtest linnadest väljaspool, pöörame seekord erilist tähelepanu toetuse regionaalsele jaotusele,» kommenteeris taristuminister Vladimir Svet.

Tagasi üles