Päevatoimetaja:
Sander Silm

ETTEVAATUST Kauplused müüvad ikka keelatud turvaistmeid

Copy
Turvaiste
Turvaiste Foto: Silas Stein /dpa / Scanpix

Transpordiameti sõidukite järelevalve üksus avastas laste turvavarustusi müüvaid kaupluseid kontrollides neist jätkuvalt turvaistmeid ja -hälle, mille müük on Eestis alates 1. septembrist keelatud.

Kontrolli käigus külastas transpordiamet kahe päevaga 12 kauplust. Nende hulka kuulusid nii ainult lastetoodetele mõeldud poed kui ka ehitus- ja sõidukivaruosade kauplused. Kontrollimise jooksul selgus, et on ettevõtteid, kes on juba muudatustest teadlikud ja eemaldanud ECE R44 tüübikinnitusega tooted, aga ka neid, kelle tootevalikus on endiselt probleemsed tooted. Transpordiameti visiidi käigus reageerisid kauplused positiivselt ja ebasobiv turvavarustus eemaldati lettidelt.

Vastavalt Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusele on alates septembrist lubatud müüa ainult turvaistmeid, mis vastavad ECE R129 i-Size eeskirjale. «Olulise muudatusena nõuab regulatsioon turvaistmete puhul kohustuslikke külgkokkupõrke teste, mida varasem ei hõlmanud,» ütles transpordiameti sõidukite järelevalve üksuse juhataja Robert Rimm. «Meie eesmärk oli tõsta müüjate teadlikkust ja tagada, et poelettidel oleks ainult nõuetekohane turvavarustus.»

Tagasi üles