Päevatoimetaja:
Sander Silm

Euroopa töötleva tööstuse langus süveneb: juhivad Saksamaa ja Prantsusmaa

Copy
Olukorda raskendab asjaolu, et suured autotootjad, nagu Volkswagen, on teatanud töökohtade vähendamisest, mis omakorda süvendab negatiivset meelestatust sektoris. Fotol VW tehas.
Olukorda raskendab asjaolu, et suured autotootjad, nagu Volkswagen, on teatanud töökohtade vähendamisest, mis omakorda süvendab negatiivset meelestatust sektoris. Fotol VW tehas. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa majandus seisab silmitsi suurte väljakutsetega, kui tema tugevaima majandusega riigid, Saksamaa ja Prantsusmaa, maadlevad sisepoliitiliste ja majanduslike probleemidega. Töötleva tööstuse ostujuhtide indeksid näitavad septembris jätkuvat ja süvenevat langustrendi, mis viitab kahe aasta kõige teravamale majanduslangusele.

Septembris näitasid mõlema riigi äritegevuse indeksid süvenevat langustrendi. Euroopa töötleva tööstuse ostujuhtide indeks (PMI) langes septembris 45,8 punktilt 44,8 punktini, mis on allpool turu ootusi, 45,6 punkti, ja tähistab kahe aasta kõige teravamat langust, kirjutas Trading Economics.

Saksamaal langes kombineeritud ostujuhtide indeks augusti 48,4 punktilt 47,2 punktile septembris, mis on viimase seitsme kuu madalaim tase. Prantsusmaal langes kombineeritud PMI 47,4 punktini, mis on kaheksa kuu madalaim ja jääb märgatavalt alla analüütikute oodatud 50,6 punktile.

Tagasi üles