Päevatoimetaja:
Sander Silm

Kinnisvaraturule hakkab raha naasma, hinnad on tõusuteel

Copy
Kuigi kinnisvaratehingute rahaline maht oli tänavu esimesel poolaastal väiksem kui varasema kolme aasta samal perioodil, tundub siiski, et raha ja julgus on kinnisvaraturule tagasi tulnud.
Kuigi kinnisvaratehingute rahaline maht oli tänavu esimesel poolaastal väiksem kui varasema kolme aasta samal perioodil, tundub siiski, et raha ja julgus on kinnisvaraturule tagasi tulnud. Foto: Elmo Riig / montaaž

Statistikaameti andmetel tõusis eluaseme hinnaindeks 2024. aasta teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 6,7 protsenti ning võrreldes selle aasta esimese kvartaliga 2,8 protsenti.

Statistikaameti juhtivanalüütik Egne Säinast ütles, et korterite hinnad tõusid võrreldes esimese kvartaliga 2,9 protsenti ja majade hinnad 2,4 protsenti. «Korterite hinnad kasvasid võrreldes esimese kvartaliga Tallinnas 2,3, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 3,4 ning ülejäänud Eestis 4,6 protsenti,» lisas Säinast.

Tehingute rahaline maht oli tänavu esimesel poolaastal väiksem kui varasema kolme aasta samal perioodil. Viimati olid tehingute mahud veel väiksemad koroonakriisi alguses 2020. aasta esimesel poolaastal.

Tagasi üles