Päevatoimetaja:
Sander Silm

Eesti Konjunktuuriinstituudi juht: valitsus on aja ära raisanud ja selle hind on ränk (28)

Copy
Eesti tarbijate ebakindlus on praegu suurem kui segastel 90ndatel ja 2008-2009 aasta majanduskriisi ajal. Eesti Konjunktuuriinstituudi juhi Peeter Raudsepa hinnangul on selle üks põhjuseid ka asjaolu, et valitsusel pole selget plaani, kuidas praegusest kriisist väljuda.
Eesti tarbijate ebakindlus on praegu suurem kui segastel 90ndatel ja 2008-2009 aasta majanduskriisi ajal. Eesti Konjunktuuriinstituudi juhi Peeter Raudsepa hinnangul on selle üks põhjuseid ka asjaolu, et valitsusel pole selget plaani, kuidas praegusest kriisist väljuda. Foto: Eero Vabamägi

Eesti inimeste majanduslik kindlustunne on praegu aegade madalaim. Mis on Eesti inimeste ja ettevõtete majandusärevuse taga, seda uurisime Eesti Konjunktuuriinstituudi juhilt Peeter Raudsepalt.

Vaatasin Konjunktuuriinstituudi koostatud tarbijabaromeetrit, kus selgus, et vaid paaril korral viimase 30 aasta jooksul on tarbijad tundnud ennast veel ebakindlamalt kui praegu. Mis juhtunud on?

Kui me räägime näiteks 2008. aasta majanduskriisiist, siis toonase ja tänase kriisi vahel on vaid üks sarnasus – mõlema kriisi alguses leidus neid, kes ütlesid: «Kui see on kriis, siis sellises kriisis ma tahaksin elada.» Nad said oma unistust täita nii tol ajal kui ka praegu ja saavad ka tulevikus. Aga tegelikkus on see, et need kriisid on oma olemuselt kardinaalselt erinevad.

Tagasi üles