Päevatoimetaja:
Sander Silm

Kinnisvarahaldur selgitab: süüa tehke alati külma veega

Copy
Supi valmistamiseks tasub kasutada külma vett.
Supi valmistamiseks tasub kasutada külma vett. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pole harvad juhud, kui kiiruse nimel lastakse supipotti või teekannu otse kraanist sooja vett. «See on väga halb idee,» ütles Pindi Kinnisvarahalduse tegevjuht Ronald Tõnisson.

«Põhjuseid külma vee kasutamiseks on mitme lehekülje jagu, kuid kokku saab võtta selle ühe sõnaga – kvaliteet,» sõnas Tõnisson.

«Soe vesi lahustab kõike kiiremini ja toob torudest kaasa igasugust sodi, nii kahjutut kui kahjulikku, ja kõike seda ei hävita ka keetmisega. Sinna hulka käib ka korrosioon, mis soojaveetorudes kordades kiiremini toimub ning siis teekonna inimeste soolestikku leiab, samuti plastik. Loomulikult ei saa me üle ega ümber ka bakteritest, mis palju harvemini kasutusel olevas soojas vees rõõmuga paljunevad, külmaveetorudes on aga nende kasvutingimused rohkem pärsitud,» loetles Tõnisson.

Tagasi üles