Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Erkki Raasuke kardab, et riik ei tõmba piisavalt kulutusi koomale

Copy
Skeleton Technologiese finantsjuht Erkki Raasuke kasutas Eesti majanduse konkurentsivõime languse kirjeldamiseks rahakursi kujundit – raha oleks vaja devalveerida, sest palga- ja hinnatase on võrreldes Põhjamaadega liiga kiiresti kasvanud.
Skeleton Technologiese finantsjuht Erkki Raasuke kasutas Eesti majanduse konkurentsivõime languse kirjeldamiseks rahakursi kujundit – raha oleks vaja devalveerida, sest palga- ja hinnatase on võrreldes Põhjamaadega liiga kiiresti kasvanud. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Eesti riik ei suuda ennast kärpida nende piiride sisse, kus me suudame teda üleval hoida, siis meil on hulk uusi probleeme tulemas, ütles mitmes pangas varem juhtivatel kohtadel töötanud ja praegu Enefit Greeni nõukogus osalev Erkki Raasuke Vikerraadio «Reedeses intervjuus».

«Skeptiline on vale sõna. Ma olen hirmul, et kui me seda ei tee, kui riik ei tõmba ennast koomale, kui riik ei tõmba ennast nende piiride sisse, kus me suudame seda riiki üleval hoida, siis meil on hulk uusi probleeme tulemas,» ütles ta intervjuus. «Ja üks minu hirmuallikatest on see, et me oleme olnud üldiselt erakordselt seaduskuulekad ja meil on ka väga kõrge maksukuulekus. Nüüd me keerame kruvisid peale. Nüüd justkui koos pingutame, aga siis, kui kõigil on raske, on hästi oluline, et me pigem toetame üksteist ja keegi ei mängi valemängu või keegi tõmba nurka sirgeks.»

«Et ma ei taha mõelda ja loodetavasti on see täiesti põhjendamata hirm, aga et kui kerime siin kaks aastat edasi ja selgub, et riik ei ole oma koomaletõmbamisega üldse hakkama saanud, on see mõte mulle hirmuäratav,» rääkis ta.

Tagasi üles