Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Tuleva taotleb tööandjate pensionimaksetele maksuvabastust

Copy
Tuleva arvates suurendaks tööandjate panus kolmandasse sambasse oluliselt inimeste huvi seda kasutada ning jätkata raha kogumist ka pärast töökohavahetust.
Tuleva arvates suurendaks tööandjate panus kolmandasse sambasse oluliselt inimeste huvi seda kasutada ning jätkata raha kogumist ka pärast töökohavahetust. Foto: picture alliance / photothek.de / Scanpix

Tulundusühistu Tuleva on teinud riigile ettepaneku muuta tööandja poolt kolmandasse pensionisambasse tehtavad maksed, kuni 400 eurot aastas töötaja kohta, maksuvabaks. Selle sammu eesmärk on ergutada töötajaid samuti fondi panustama.

Tuleva soovitab, et Eestis tuleks rohkem toetada tööandjapensionide arengut, kuna need aitavad inimestel oma tuleviku jaoks kapitali koguda. «Tööandjad ja töötajad saaksid valida, kas kasutada 100 eurot kvartalis kas tervisekindlustuse, sporditoetuse või vabatahtliku pensionifondi maksete jaoks. Maksusoodustuse kasutamise tingimuseks oleks, et hüve pakutakse kõigile töötajatele,» selgitas Tuleva oma ettepanekus Rahandusministeeriumile.

Tuleva arvates suurendaks tööandjate panus kolmandasse sambasse oluliselt inimeste huvi seda kasutada ning jätkata raha kogumist ka pärast töökohavahetust. «Rahvusvaheline kogemus näitab, et tööandjate kaudu toimuv kogumine muudab protsessi töötaja jaoks automaatsemaks ja lihtsamaks,» märkis Tuleva.

Tagasi üles