Päevatoimetaja:
Angelina Täker

SELGEM VÕI SEGASEM Kuidas töötu uue korra järgi raha kätte saab?

Copy
Ravikindlustuse jaoks peab töötu jätkuvalt töötukassasse minema, aga raha võib saada kord töötukassast, kord kohalikust omavalitsusest.
Ravikindlustuse jaoks peab töötu jätkuvalt töötukassasse minema, aga raha võib saada kord töötukassast, kord kohalikust omavalitsusest. Foto: Madis Veltman

Täna andis majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teada, et vana töötuskindlustushüvitise süsteem läheb täielikule muutmisele. Ministeeriumist selgitatakse, millal tuleb abi minna küsima töötukassasse ja millal kohaliku omavalitsuse juurde.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium andis teada, et senise töötukindlustussüsteemi hakkab asendama üks baasmääras töötuskindlustushüvitis.

«Praegu kehtiv töötushüvitiste süsteem on loodud enam kui 20 aastat tagasi ega vasta enam eesmärkidele ja praegustele vajadustele. Lisaks täidab töötutoetus praegusel kujul osaliselt toimetulekutoetuse rolli ja üksteist dubleerivaid toetusi ei ole mõistlik üleval pidada,» nentis majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo (RE) Tema sõnul on uus töötuskindlustussüsteem inimese jaoks arusaadavam ning õiglasem.

Tagasi üles