Päevatoimetaja:
Angelina Täker

VASTULAUSE Siim Tammer: Kas tõesti soovime ühiskonda, kus kurjategijad tekivad emotsiooni pealt? (5)

Copy
Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer
Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer Foto: Finantsinspektsioon

Planet42 ja Jaak Roosaare tegevus väljaspool finantsjärelevalve perimeetrit on tõstatanud huvitava diskussiooni: kas järelevalveasutused peaksid ilma analüüsita ja pelgalt emotsiooni pealt kedagi süüdi tembeldama või mitte, küsib finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer.

Erinevaid arvamusi, hüüatusi ja artikleid lugedes tundub, et seda justkui oodatakse – kohe, kui keegi on saanud investeeringuga kõrvetada, peab kuskil olema kurjategija. Samas õigusriik nii ei toimi ja seda on ka kohtumenetlustest selgelt näha – pigem just keerukad valgekrae kuritegevust puudutavad asjad saavad õigeksmõistva otsuse. Riigi funktsiooni täitvatel asutustel, eelkõige nendel kes rakendavad jõudu, peab olema piisav kogus infot ja tehtud asjakohane analüüs, enne kui võetakse seisukoht – sellest võib sõltuda konkreetse inimese elukäik.

Jah, ma olen kindel, et Planet42 ja Jaak Roosaare tegevust tulebki hinnata ja seda kindlasti ka tehakse. Aga seda ei saa teha sama kiiresti, kui saadakse sündikaatinvestoriks.

Tagasi üles