Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Euroopa Liit lubab 10 miljardit eurot Kesk-Euroopa üleujutuste leevendamiseks

Copy
Ursula von der Leyen (CDU), Euroopa Komisjoni president, laseb Jakub Mazuril, Wrocławi esimesel asemeeril, näidata endale üleujutusalasid Bystrzyca jõe ääres Wrocławi äärelinnas. 19. september 2024, Poola, Wrocław
Ursula von der Leyen (CDU), Euroopa Komisjoni president, laseb Jakub Mazuril, Wrocławi esimesel asemeeril, näidata endale üleujutusalasid Bystrzyca jõe ääres Wrocławi äärelinnas. 19. september 2024, Poola, Wrocław Foto: dpa/picture-alliance / Scanpix

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen on teatanud, et EL suunab kuni 10 miljardit eurot Kesk-Euroopa riikidele, mida on tabanud viimaste aastakümnete suurimad üleujutused. 

Rahastus tuleb EL-i ühtekuuluvusfondist, et pakkuda kiiret ja paindlikku abi ja see ei nõua liikmesriikidelt kaasfinantseerimist. «Euroopa on teiega,» kinnitas von der Leyen Poolas Wrocławis, kus ta kohtus kohalike liidritega. Ta rõhutas, et sellistes erakorralistes olukordades tuleb tegutseda kiiresti ja kaasfinantseerimisnõude eemaldamine lihtsustab abi kasutamist, kirjutas Bloomberg.

Austrias võeti see uudis vastu positiivselt, kus kantsler Karl Nehammer sõnas, et see lihtsustab rahaliste vahendite kasutuselevõttu ning aitab kiiremini üleujutuste tagajärgedega toime tulla.

Tagasi üles