Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Powelli pressikonverentsi kuumimad teemad: intressidest inflatsiooni, tööturu ja eluasemeteni

Copy
Föderaalreservi juhatuse esimees Jerome Powell osaleb 18. septembril 2024 pressikonverentsil Washingtonis D.C.s Ameerika Ühendriikides. USA Föderaalreserv alandas kolmapäeval intressimäärasid 50 baaspunkti võrra, viidates inflatsiooni aeglustumisele ja nõrgenevale tööturule. See on esimene intressimäära kärbe rohkem kui nelja aasta jooksul.
Föderaalreservi juhatuse esimees Jerome Powell osaleb 18. septembril 2024 pressikonverentsil Washingtonis D.C.s Ameerika Ühendriikides. USA Föderaalreserv alandas kolmapäeval intressimäärasid 50 baaspunkti võrra, viidates inflatsiooni aeglustumisele ja nõrgenevale tööturule. See on esimene intressimäära kärbe rohkem kui nelja aasta jooksul. Foto: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix

Eile toimunud Föderaalreservi juhatuse esimehe Jerome Powelli antud pressikonverentsil keskenduti peamiselt Föderaalreservi rahapoliitika kohandamisele ja selle mõjule USA majandusele. Olulisemateks teemadeks kujunesid intressimäärade kärped, inflatsioonijuhtimine, tööturu väljavaated ja eluasemekulud, mille üle arutlesid tuntud majandusajakirjanikud.

Föderaalreservi juhatuse esimees Jerome Powell kinnitas eile toimunud pressikonverentsil, et keskpank langetab baasintressimäära 0,5 protsendipunkti võrra, viidates USA majanduse tugevale seisundile ja inflatsiooni järkjärgulisele taandumisele. Ta tõi välja, et USA majandus on näidanud mõõdukat kasvu ja et Föderaalreservi majandusprognooside järgi oodatakse selle püsimist. Samuti mainis ta, et majandusaktiivsus on jätkuvalt kõrge ja tarbimiskulutused vastupidavad.

Powell kinnitas, et otsus tuli pärast mitmekuulist andmete ja trendide analüüsi ning näitab keskpanga kasvavat usaldust oma poliitiliste sammude mõju üle tööturule ja inflatsioonile. «Meie otsus kajastab kasvavat kindlust, et sobiva poliitika kohandamisega saame säilitada tööturu tugevuse mõõduka kasvu ja inflatsiooni kontekstis,» sõnas Powell. Ta lisas, et kuigi inflatsioon on viimase kahe aasta jooksul märkimisväärselt taandunud, ületab see siiski Föderaalreservi pikaajalist kaheprotsendilist eesmärki.

Tagasi üles