Päevatoimetaja:
Angelina Täker

SEB pensionifondid liitusid Eesti riskikapitalifondiga Superangel

Copy
SEB varahalduse fondijuht Endriko Võrklaev
SEB varahalduse fondijuht Endriko Võrklaev Foto: SEB

SEB pensionifondid liitusid võtmeinvestorina Eesti riskikapitalifondiga Superangel, millega kasvab Superangeli teise fondi investeerimisvõime ligi 40 miljoni euroni, mis suunatakse innovaatilistesse tehnoloogiaettevõtetesse Eestis ning Balti- ja Põhjamaades.

Superangeli investeerimisstrateegia keskendub eelkõige positiivse mõjuga innovaatilistele tehnoloogiatele valdkondades nagu tehisintellekt, robootika, energeetika, mobiilsus, andmed ja infrastruktuur. Superangeli portfelli kuuluvad Bolt, Veriff, Montonio, Pactum ja Starship Technologies ning Hollandis tegutsev elektrisõidukitele laadimislahendusi loov Rocsys, Norra süvatehnoloogiaettevõte OTee ja Taani jätkusuutliku juhtimise platvorm BeCause, teatas fond.

SEB Varahaldus valitseb kuute aktiivselt juhitavat ja kahte passiivset pensioni indeksfondi. "Superangeli meeskonnal on pikaaegne ja edukas kogemus tehnoloogiaettevõtetesse investeerimisel ning nende arengu toetamisel. See ühtib suurepäraselt SEB eesmärgiga edendada jätkusuutlikku innovatsiooni Balti- ja Põhjamaades," kommenteeris SEB Varahalduse fondijuht Endriko Võrklaev.

Tagasi üles