Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Legendaarne kodutarvete tootja taotleb kohtus pankrotikaitset

Copy
Tupperware legendaarsed toidunõud.
Tupperware legendaarsed toidunõud. Foto: SCOTT OLSON

Juba mitu aastat müügilangusega võidelnud ikooniline USA plastnõude tootja Tupperware taotleb Delaware'i kohtus pankrotikaitset ja saneerimismenetlust.

Tupperware Brands Corp esitas taotluse pärast aastaid kestnud probleeme müügi vähenemise ja kasvava konkurentsiga. Ettevõte püüab vastavalt föderaalse pankrotiseaduse 11. peatükile ümber korraldada oma võlad, mida ta enam tasuda ei suuda. Pankrotikaitse (Chapter 11 bankruptcy protection) annab USA-s ettevõttele võimaluse oma igapäevast äritegevust jätkata otsides samal ajal lahendust oma võlahädadele.

Börsil noteeritud Tupperware pankrotikaitseavalduses kirjeldati, et ajal kui ettevõtte varade väärtus jääb vahemikku 500 miljonit kuni miljard dollarit, ulatuvad nende kohustused 1–10 miljardi dollarini, vahendas Bloomberg. Ettevõtte aktsia oli juba enne avalduse tegemist kukkunud aastavõrdluses ligi kaks korda. Täna eelturul kukkus Tupperware aktsia hind 1,2 dollarilt 0,42 dollrile. Võrdluseks, 2021. aastal maksis ettevõtte aktsia üle 30 dollari.

Tagasi üles