Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Tele2 paljastab, kui suure osa moodustavad sideteenused püsikuludest

Copy
Euromündid peopesal.
Euromündid peopesal. Foto: Mihkel Maripuu

Püsikuludele mõeldes kerkivad esile tavaliselt toidule, eluasemele ja transpordile tehtavad kulutused. Samas elame digiajastul, kus nutitelefonid ja internet on saanud samuti lahutamatuks osaks meie igapäevaelust ning moodustavad suure osa kuludest.

Tänavu kevadel avaldas Swedbanki Rahaasjade Teabekeskus Balti riikide pealinnade perede elamiskulude uuringu. Selle tulemuste põhjal selgus, et Tallinnas on elamine võrreldes Riia ja Vilniusega kõige kallim. Kolm peamist püsikulu – toit, kommunaalkulud ja ühistransport – maksavad Tallinna peredele kokku 997 eurot kuus. Riias on need kulud veidi madalamad, ulatudes 988 euroni, ja Vilniuses on need 817 eurot kuus.

Sideteenuste hinnad Eestis on Baltimaade võrdluses samal tasemel või mõnel juhul isegi soodsamad. Kui vaadata interneti ja mobiilside püsikulusid ning võrrelda neid perede sissetulekuga, on Tallinnas elava leibkonna netosissetulek Balti riikide pealinnade seas suurim, ulatudes 3576 euroni. Vilniuses on see 2934 eurot ja Riias 2555 eurot. Eestis moodustab ühe pereliikme mobiilipaketi kulu umbes 0,83 protsenti leibkonna netosissetulekust, Leedus 1,16 ja Lätis 1,21 protsenti.

Tagasi üles