Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Endine tippametnik Kusti Salm sai kaitsetööstusettevõtte juhiks (3)

Copy
Kusti Salm.
Kusti Salm. Foto: Frankenburg Technologies

Eesti kaitsetööstusettevõtte Frankenburg Technologies tegevjuhiks saab augusti lõpus kaitseministeeriumi kantsleri ametist lahkunud Kusti Salm.

Salmil on ligi kahe aastakümne pikkune kogemus kaitsevaldkonnas, ta on töötanud Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse direktorina ning viimati kaitseministeeriumi kantslerina.

Frankenburgi kaasasutaja Taavi Madiberk ütles, et nad otsisid tegevjuhiks inimest, kellel on põhjalik arusaam kaitsevajadustest, juhtimiskogemus ja tugev ettevõtlik ellusuhtumine ning Salm vastas kõigile nendele kriteeriumidele. 

«Järgmise sõja võitmine on olnud minu missioon kogu mu karjääri jooksul. Frankenburg pakub ainulaadset võimalust seda tööd jätkata, et arendada tehnoloogiaid, mis aitavad võita järgmise sõja,» ütles Salm. Salm astus augustis tagasi kaitseministeeriumi asekantsleri kohalt ning põhjendas seda riigi kaitsemiseks vajaliku laskemoona puudusega.

Kaitsetehnoloogia ettevõte Frankenburg Technologies on asutatud 2024. aastal ja tegutseb Eestis, Lätis ja Ukrainas. Ettevõte keskendub uuenduslike, masstootmiseks valmis õhutõrjerakettide arendamisele ja tootmisele. Frankenburg on viimasel ajal silma paistnud kõrgete erusõjaväelaste palkamisega. Aprillis liitus ettevõttega kindralmajor Veiko-Vello Palm ning septembri alguses kindral Martin Herem.

Ettevõtte omanikeringi kuuluvad Taavi Madiberk (70,32%), Margus Linnamäe (25,97%) ja Marko Virkebau (3,7%).

Tagasi üles