Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

E-RESIDENDID Ajutisel maksul ainus, mis on ajutine, on maksumäär

Copy
«Kavandatud maksumuudatused peletavad eemale investoreid ja lämmatavad ettevõtlusvaimu, mida Eesti on nii hoolikalt kasvatanud,» ütleb Huebner.
«Kavandatud maksumuudatused peletavad eemale investoreid ja lämmatavad ettevõtlusvaimu, mida Eesti on nii hoolikalt kasvatanud,» ütleb Huebner. Foto: Ints Kalnins

Eesti e-residentide rahvusvaheline koda, EERICA, kutsub Eesti Vabariigi Valitsust üles loobuma kavandatud ettevõtete tulumaksu ja ajutiste kasumimaksude kehtestamisest, kuna muudatused ohustavad Eesti ainulaadset ärikeskkonda, mis on meelitanud ettevõtjaid üle kogu maailma.

«Ajutised maksud ei ole kunagi ajutised,» väidab EERICA president Christoph Huebner. «Oleme näinud seda teistes riikides, kus aastakümneid või isegi sajandeid tagasi kehtestatud maksud on siiani jõus. Näiteks 1991. aastal kehtestatud «ajutine» solidaarsusmaks Saksamaa taasühinemise kulusid katma ja 1902. aastal kehtestatud «ajutine» vahuveinimaks sõjalaevastiku ehitamiseks, mida enam ammu pole. Samasugune «ajutise» maksu oht on nüüd tekkimas Eestis, kuid ainus, mis oleks ajutine, oleks maksumäär,» teatab Huebner.

EERICA rõhutab, et üleminek Eesti praeguselt edasi lükatud kasumi maksustamise mudelilt iga-aastasele kasumi maksustamisele suurendaks mitte ainult bürokraatiat, vaid looks ka huvide konflikti valitsuse ja ettevõtete vahel.

Tagasi üles