Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

HAUGAS Esmakordselt on elanikkonnakaitsele tagatud mitmeks aastaks püsirahastus

Copy
«On oluline rõhutada, et Eesti piir ei ole ainult Eesti Vabariigi piir, vaid ka Euroopa Liidu ning NATO idapiir," märkis Haugas.
Fotol: Anti Haugas Reformierakonnast 10.04.2023 Tallinna Riigikogu esimesel istungil, foto illustratiivsel eesmärgil
«On oluline rõhutada, et Eesti piir ei ole ainult Eesti Vabariigi piir, vaid ka Euroopa Liidu ning NATO idapiir," märkis Haugas. Fotol: Anti Haugas Reformierakonnast 10.04.2023 Tallinna Riigikogu esimesel istungil, foto illustratiivsel eesmärgil Foto: Sander Ilvest

Täna oli Riigikogus kõne all Eesti tuleviku plaan, strateegia «Eesti 2035». Anti Haugas rääkis, kuidas viimaste aastate kriisid on olnud riigile paras proovikivi, kuid on samas tõstnud sisejulgeolekuoluliseks prioriteediks, seisis Reformierakonna Riigikogu fraktsiooni pressiteates.

Idapiiri kindlustamine ja elanikkonnakaitse on praegu need suured teemad, millele Haugas tähelepanu juhtis. Ta rõhutas, et 2014. aastal alustatud piiritööd on jõudnud viimasesse etappi. «Juhul kui rahastus on piisav, on võimalik piir järgneva kolme aasta jooksul täielikult valmis ehitada,» kinnitas Haugas.

Kõne käigus tõstis Haugas esile ka vajadust liitlaste rahalise toetuse järele. «On oluline rõhutada, et Eesti piir ei ole ainult Eesti Vabariigi piir, vaid ka Euroopa Liidu ning NATO idapiir. Peame püüdlema selle poole, et investeeringutesse kaasataks lisaks Eesti maksumaksja rahale ka liitlaste panust. Kui Eesti piir on kindel, on kindel olla ka Berliinis,» sõnas Haugas.

Tagasi üles