Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Maksuküüru kaotamine võib edasi lükkuda: «Riigieelarve seisund on keeruline» (13)

Copy
Lisaks maksuküüru edasilükkamisele on vaja rakendada ka teisi valitsuses kokku lepitud meetmeid, milles sisalduvad muu hulgas maksutõusud ja avaliku sektori kärped ning kokkuhoid, seisis rahandusministeeriumi pressiteates.
Lisaks maksuküüru edasilükkamisele on vaja rakendada ka teisi valitsuses kokku lepitud meetmeid, milles sisalduvad muu hulgas maksutõusud ja avaliku sektori kärped ning kokkuhoid, seisis rahandusministeeriumi pressiteates. Foto: Dall E / Chat GPT4

Rahandusministeerium on kooskõlastusringile saatnud tulumaksuseaduse muudatused, mis lükkavad 2023. aastal välja kuulutatud ühtse maksuvaba tulu rakendamise algselt planeeritud 2025. aastalt aasta võrra edasi.

«Algselt kõigile 500 euro suuruse maksuvabastusena tutvustatud süsteem osutus tegelikult paljude jaoks maksutõusuks. Eelarvele tähendab selle kaotamine nüüd suurt koormust, mistõttu on vajalik võtta kasutusele lisa-aasta,» selgitas rahandusminister Jürgen Ligi. «Ent 2026. aastast alates hakkab see maksumaksjatele leevendust pakkuma.»

Eelnõu kohaselt lükkub maksuküüru kaotamine edasi ühe aasta võrra, kuna riigieelarve seisund on keeruline. Ilma muudatusteta ületaks eelarvepuudujääk lubatud 3 protsendi piiri. Olukorra lahendamiseks on lisaks maksuküüru edasilükkamisele vajalik rakendada ka teisi valitsuses kokku lepitud meetmeid, sealhulgas maksutõuse ning avaliku sektori kärpeid ja kokkuhoidu, seisis rahandusministeeriumi pressiteates.

Tagasi üles