Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Rahakotile ei anta hingetõmbeaega: valitsus kergitab hoogsalt kütuseaktsiisi (3)

Copy
Peale 2019. aasta alkoholiaktsiisi langetust tõusevad aktsiisid 2024. aasta alguses taas, suurendades nii õlle- kui ka kange alkoholi aktsiisi.
Peale 2019. aasta alkoholiaktsiisi langetust tõusevad aktsiisid 2024. aasta alguses taas, suurendades nii õlle- kui ka kange alkoholi aktsiisi. Foto: Arvo Meeks

Rahandusministeerium on esitanud ettepaneku aktsiisimäärade tõstmiseks alkoholil, tubakal ja kütusel aastatel 2025–2028, püüdes vähendada eelarvepuudujääki ja piirata kahjulike kõrvalmõjudega kaupade tarbimist.

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, mis vastavalt valitsusleppele tõstab alkoholi- ja tubakaaktsiisi aastatel 2025–2028 täiendavalt 5 protsenti ja bensiiniaktsiisi 5 protsenti. Muudatused kajastavad maksupoliitika suunda tarbimise, saastamise ja tervistkahjustavate toodete kõrgemaks maksustamiseks.

Rahandusminister Jürgen Ligi märkis: «Kahjulike kõrvalmõjudega kaubad on ajas läinud kättesaadavamaks, mistõttu nende aktsiis on eelarvepuudujäägi vähendamisel teistest maksudest valutum. Ootus on ka sellel, et aktsiis suunab nende tarbimist veelgi enam piirama.»

Tagasi üles