Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

FOTOD Eesti tehnoloogiafirma hakkab tehisaru abil kinnisvaraomanikke abistama

Copy
DoBu tutvustamine meie kliendi Reterra, Raemõisa arenduse koduomanikele.
DoBu tutvustamine meie kliendi Reterra, Raemõisa arenduse koduomanikele. Foto: DoBu

Hiljuti turule tulnud idufirma DoBu on alustanud koostööd Reterra, Embach Ehituse ja mitme teise kinnisvaraarendajaga. AI-tehnoloogial põhinev DoBu aitab kinnisvaraarendajatel automatiseerida kliendiküsimustele vastamist ja parandab kliendikogemust, teatab ettevõtte.

Näiteks on võimalik koduomanikul saada kohe vastus, kuidas teha erinevatel koduseadmetel hoolduseid või kuhu ja kuidas võib seina puurida. AI toob välja õiged pildid ja joonised ning koduga seotud andmed.

«Hetkel antakse uusarendustega kaasa sadu lehti dokumente, kas paberil või digitaalsel kujul, kust koduomanik peaks leidma koduga seotud küsimustele vastused. Paratamatult aga inimesed nende lugemiseni ei jõua ning oma murega pöördutakse ikka arendaja poole või mure jääb sootuks lahendamata. Meie eesmärk on pakkuda efektiivsemat lahendust mõlemale poolele – nii koduomanikule kui ka arendajale,» räägib Rasmus Merirand, DoBu asutaja ja tegevjuht.

Protsess lihtsamaks

DoBu lihtsustab ka garantiijuhtumite esitamise protsessi. Kui praegu tuleb klientidel tihti juhtumit e-kirjade teel korduvalt täpsustada, siis DoBu kasutab AId, et küsida vajalikke lisaküsimusi ja koostada täielik juhtumikirjeldus. Seejärel hindab juhtumit algul AI ja suunab selle kohe õigele poolele garantiitingimuste alusel. Lisaks aitab DoBu koduomanikel meeles pidada vajalikud hooldused, et tagada garantii kehtivus ja kodu pikaealisus. Platvorm annab koduomanikele detailse ülevaate kodu sisustusest, nagu seinavärvid, koduseadmete mudelid, juhendid ja nende kiirkokkuvõtted.

«DoBu on teinud meie klienditeeninduse kiiremaks ja sujuvamaks. Koduomanikud saavad kohe asjalikke vastused oma küsimustele ning praktilisi juhiseid, olgu see siis ukse reguleerimine, termostaadi kasutamine või korteri seinas oleva värvi toon. See on märgatavalt parandanud igapäevast kommunikatsiooni klientidega ja samas vähendanud Reterra meeskonna töökoormust. Arendajale tähendab DoBu kindlasti vähem haldusmuresid ja lihtsamat suhtlust, samal ajal kui koduomanikud saavad näiteks selge ülevaate garantiitöödest ja hooldusaegadest,» jagab Reterra tegevjuht Reigo Randmets.

Embach Ehituse juhatuse esimees Andres Salusaar leiab, et AI on kahtlemata tulevik: «DoBu pakub praktilist lahendust, mis aitab meie mahajäänud sektoril teistega sammu pidada. Innovatsiooni ei juhtu, kui uusi lahendusi kasutusele ei võeta või neid otsuseid tehakse aeglaselt, oleme rahul, et alustasime esimestena DoBuga koostööd».

DoBu esimese koostöö algus Embach Ehitusega.
DoBu esimese koostöö algus Embach Ehitusega. Foto: DoBu

2024. augustis võtsid DoBu oma valminud uusarendustel kasutusele Dorpat Kinnisvara ja Capital Mill.

Tagasi üles